veelgestelde vragen

Hoe gaat het kopen van een trouwjurk in zijn werking bij Lovely Weddings?

Nadat je een afspraak bij ons hebt gemaakt gaan we uitgebreid jurken passen. Tijdens deze passessie ben je helemaal alleen in de winkel. Op die manier kunnen we je de persoonlijke aandacht garanderen in een intieme omgeving die je als bruid verdiend tijdens het passen. Jij staat als bruid centraal. 

Natuurlijk kun je van te voren kijken wat voor type jurk je aanspreekt. Glitters, kant of liever juist helemaal plain. Tijdens de pasafspraak zelf zullen we je ook adviseren welk model het beste bij je postuur en trouwlocatie past. 

 

Moet ik van te voren een pasafspraak maken om jurken te passen?

Het is raadzaam om van te voren een afspraak te maken. Zo kunnen we garanderen dat we de tijd voor kunnen nemen in de zoektocht naar jouw droomjurk.

 

Hoe ver van te voren kan ik het beste een pasafspraak maken? 

Wij adviseren je om twaalf à acht maanden van te voren te beginnen met je zoektocht naar jouw droomjurk. De levertijd van een trouwjurken kan namelijk variëren van drie tot zes maanden. Reken daar nog een maand bovenop voor extra doorpasafspraken en iets extra ruimte voor je bruiloft. 

Later komen kan natuurlijk altijd, maar dan kunnen we je niet alle keuze garanderen die we hier in de winkel hebben hangen. 

 

Kan ik ook één maand voor mijn bruiloft mijn jurk komen uitzoeken?

Dat kan zeker, maar houd er rekening mee dat je keuze aan jurken dan een stuk beperkter is. Het merk Bianco Evento heeft bijvoorbeeld een korte levertijd, maar een Mori Lee of Casablanca wordt bijna onmogelijk. 

 

Mag ik van te voren een keer rondkijken in de winkel om me te oriënteren?

Jazeker! Juist omdat wij een kleine boutique zijn mag je, mits er geen bruid aan het passen is, altijd even komen snuffelen. 
Wij hebben er bewust voor gekozen om onze collectie niet op onze website te zetten, omdat jurken op modellen soms net iets anders over komen. Juist door je een keer te oriënteren voor het reguliere passen kun je een veel beter beeld krijgen van de verschillende stijlen bruidsjurken. 

 

Is een pasafspraak vrijblijvend?

Absoluut. Je bent bij ons nooit verplicht om een jurk af te nemen na een pasafspraak. Wij hebben een hele hoge slagingskans, maar mocht je hier niet slagen voor een jurk ben je natuurlijk vrij om naar andere bruidswinkels toe te gaan. 
Ook als je nog een tweede of derde keer langs wil komen om de jurken aan te trekken waar je over twijfelden, ben je van harte welkom!

 

Mag ik tijdens mijn pasafspraak foto's maken van de jurken die ik pas?

Door gemaakte afspraken met de leveranciers van de bruidsjurken mag dit helaas niet. Er mag uiteraard wel een foto gemaakt worden van de jurk die uiteindelijk gekozen wordt. 

 

Ik wil graag wat aanhang meenemen tijdens mijn pasafspraak. Mag dat? 

Uiteraard. Gezellig zelfs! Wel adviseren we je om maximaal 4 personen mee te nemen. Dit vanwege het feit dat jurken passen vaak heel intensief is en er veel meningen af worden gevuurd op de bruid. 

Je kunt altijd andere aanhang meenemen tijdens je doorpasafspraken! 

 

Moet ik nog iets meenemen tijdens mijn pasafspraak?

Wij hebben hier in de winkel lingerie (strapless bh's, torseletten etc.) en schoenen die je tijdens het passen kunt gebruiken. Het gebruik van ondergoed is echter niet toegestaan. Dus het is raadzaam om een (naadloze) huidskleurige, witte of ivoren slip te dragen. 

 

Is Lovely Weddings gemakkelijk te bereiken? 

Onze winkel zit aan de rand van het centrum en naast het bus/treinstation van Alphen aan den Rijn. Hierdoor zijn wij met zowel openbaar vervoer als de auto goed bereikbaar. 

Er kan op de deur geparkeerd worden, maar let wel op dat het betaald parkeren is! 

 

Is mijn jurk beschermd tegen bijvoorbeeld faillissement of brandschade? 

Lovely Weddings is CBW-erkend, waardoor alle aankopen automatisch verzekerd zijn tegen schade en faillissement. Dat is toch fijn om te weten, gezien de aankoop van een bruidsjurk vaak ver van te voren gedaan wordt. Houdt er wel rekening mee dat deze erkenning vervalt zodra je de jurk mee naar huis neemt. 

 

Zwangerschap en annulering van het huwelijk vallen niet onder deze verzekering. Hiervoor kun je als bruidspaar eventueel een bruiloftsverzekering afsluiten.