Veel meisjes dromen van jongs af aan van hun bruiloft. Sommige daarvan slaan er iets verder in door en hebben op 12-jarige leeftijd al een heus Pinterest weddingboard. Ik niet. Ik val in een geheel aparte categorie. Een categorie waar eigenlijk geen beschrijving voor bestaat, maar heel simpel aangeduid kan worden als de weddingfreaks.

 

Natuurlijk vraag ik mezelf wel eens af hoe dat zo is gekomen. Ik heb geen directe familie of vrienden werkzaam in de bruidsmode of trouwbranche door wie ik onbewust ben aangestoken. Ik ben ook geen overdreven meisjes meisje die the Weddingplanner met Jennifer Lopez grijs heeft gekeken. Sterker gezegd, nog geen twee jaar geleden was ik erop gebrand om voetbaljournaliste te worden. Vanwaar dan deze omslag?

 

Om even dieper in te gaan op mijn "carrièreswitch" is het eigenlijk simpel. Blijkbaar vond ik het wat voetbal betreft lastiger om objectief te blijven dan ik in eerste instantie had ingecalculeerd. Het niet mogen vloeken en tieren op de tegenpartij haalt toch een beetje het leuke er van af. Daarbij moet ik het ook niet van mijn journalistieke schrijfkwaliteiten hebben. Maar een voetbaljournaliste en een weddingplanner hebben net zoveel gemeen als een supporter van Ajax en Feyenoord. Bar weinig.

 

Mijn liefde voor bruidsmode is enigszins te verklaren. Naast dat ik fervent liefhebber ben van Say Yes to the Dress (lees: hele seizoenen opnemen en zelf SYTTD-marathons houden), heb ik de passie vooral te danken aan mijn oma. Een coupeuse in hart en nieren. Liefde voor het vak zoals ik zelden bij ieder ander heb gezien. Ergens hoop ik heel erg dat ik deze passie van haar geërfd heb en dat ik mijn vak zal uitoefenen met minstens zoveel liefde als dat zij ruim 60 jaar heeft gedaan.

 

Weddingplanner

Uit menig onderzoek is gebleken dat de beste ideeën ontstaan als lichaam en geest tot rust komen. Ik kan dat onderzoek alleen maar bevestigen, gezien het idee van mijn droom ontstond in sauna De Veluwse Bron. Co-credits voor dit fantastische idee gaan dan ook naar mijn saunapartner in crime en lieve vriendin Lizzy. Zonder haar was ik wellicht nooit op dit idee gekomen en daar ben ik haar eeuwig dankbaar voor. Net een paar maanden afgestudeerd aan de School voor Journalistiek, begon ik begin april aan mijn nieuwe uitdaging. Een studie bij Weddingplanners International tot Professioneel Weddingplanner én een baan als verkoopmedewerkster bij Sara's Bridal.

Nu, vijf maanden later, zijn de eerste stappen duidelijk zichtbaar en het leven als weddingplanner in spé lacht me toe. Het eerste examen is voltooid, er staan twee bruiloften op de planning en bovenal ben ik in contact gekomen met iemand die net zo'n weddingfreak is als dat ik ben.

 

Hierover meer in mijn volgende blog. Tot de volgende keer!