It has been a while, maar na vijf maanden radiostilte is de kogel eindelijk door de kerk. AND IT'S HAPPENING! Lovely Weddings opent binnenkort haar winkeldeuren aan de Stationsstraat in Alphen aan den Rijn. Het zal nog even wachten geblazen zijn, maar over een paar maanden kunnen we ons volledig in onze droom gaan storten. Een droom die een hoop enthousiasme oproept, maar ook een emotionele lading kent.

 

Tien maanden geleden was ik - Kirsten - op weg naar Barista voor een koffieafspraak. Als mij toen was verteld waar ik een klein jaar later zou staan, had ik het nooit gelooft. Te beginnen met de inschrijving van Lovely Weddings bij de Kamer van Koophandel. Terwijl onze mannen het al bagatelliserend afdeden als "niks bijzonders" en duur papiertje, voelde het voor ons alsof we in ondertrouw gingen. Gevolgd door een soort huwelijk toen we allebei tekenden voor de zakelijke financiering.

 

Met het zetten van deze krabbels realiseerden we niet alleen onze droom, maar ook die van een prachtig sterke vrouw die zeer binnenkort niet meer in ons midden is. Zoals in de vorige blogpost te lezen was, hebben we afgelopen oktober een laatste wens mogen vervullen. De laatste wens van Marijke. Fantastische moeder van Dana en groot voorbeeld in allerlei opzichten.

 

Sommige Alphenaren kennen Marijke als eigenaresse van Mary Rose, het voormalige bruidsatelier in de Stationsstraat. Dat we haar droom mogen voortzetten in precies dezelfde straat is onbeschrijfelijk. We zijn dan ook ontzettend dankbaar dat ze getuige heeft mogen zijn van de realisatie van deze droom. Van de inschrijving bij de KvK tot het tekenen van de financiering. Het delen van deze blije momenten in verdrietige tijden als deze is dubbel, maar het samenkomen van deze tegenstrijdige emoties is ook ontzettend mooi.

Het samenkomen van verdriet en blijdschap stond ook centraal bij de vervulling van Marijke's allerlaatste wens. In een race tegen de klok hebben we er (mede dankzij grootse hulp van de makelaar, verhuurder, Rabobank, reclamedrukker Adal, Stichting Ambulance Wens en – last but not least – onze lieve ouders) voor gezorgd dat Marijke toch nog een kijkje heeft kunnen nemen in ons winkelpandje. Zo heeft ze met eigen ogen kunnen zien waar wij straks haar en onze droom gaan voortzetten.

 

We houden van ons vak, omdat we veelal met gelukkige mensen te maken hebben. De gelukstranen en glimlachen van oor tot oor, daar doen we het voor. Werken met gelukkige mensen maakt zelf ook gelukkig. Helemaal als het een van de laatste keren is dat dierbaren een glimlach op het gezicht van hun geliefde zien. Het geluk dat van iemand afstraalt als het satijn en kant door haar vingers glijdt. Marijke, de pure liefde die je nog steeds voor jouw vak hebt straalde er gisteren vanaf toen we jou onze eerste collectie trouwjurken lieten zien. Als we die passie kunnen doorvoeren in onze winkel, kan Lovely Weddings niet anders dan een succes worden. Daar zijn we nu al van overtuigd.